Facebook neemt het Israëlische gezichtsher-kenningsbedrijf Face.com over, dat meldde de Israelische krant Haaretz 19 juni j.l  Face.com heeft software ontwikkeld die gezichten op internetfoto’s helpt markeren en koppelen aan een profiel van een Facebook gebruiker.  Face.com is reeds de tool achter twee  foto apps op Facebook, namenlijk Photo Finder en Photo Tagger. Met deze overname komt het automatisch identificeren en taggen van vrienden in foto’s aldus beschikbaar op Facebook.

Ondanks de nog niet succesvolle beursgang, gaat facebook door met overnames van bedrijven die mobiele applicaties ontwikkelen. Zo werd eerder dit jaar al Instagram voor $1 miljard overgenomen en de kleinere fotodienstaanbieder Lightbox, en in 2011 ook al de Israëlische ‘startup’ Snaptu voor een geschatte $70 miljoen.