De huidige samenleving is ingewikkelder dan ooit tevoren, met mensen die afhankelijk zijn van complexe infrastructuren op veiligheidsgebied en reizen op grote schaal in een drukke omgeving. De gescheidenis leert ons dat terreur plotseling ons leven kan verstoren, overal en altijd. Dit is de uitdaging voor nationale veiligheid om bescherming te bieden aan de maatschappij tegen fysieke geweldpleging, cyber terreur en criminaliteit en ook natuurrampen. Israel kent betere manieren om de openbare orde te handhaven in de tijd van nood en wilt die ervaringen graag delen.

Van 11 tot 14 November 2012 organiseert Israel haar 2de Internationale Conferentie Homeland Security die erop is gericht om deze uitdagingen aan te pakken. Regeringsofficieren, de overheid en de HLS industriële leiders uit de hele wereld bij elkaar brengen om hun kennis en ervaring te delen. Deelnemers kunnen kennis uitwisselen maar ook de nieuwe trends beleven en daardoor de operationele know-how met geavanceerde technologieen uit diverse hoeken ervaren om zo nodig met eventuele nieuwe bedreigingen om te gaan.

De Israelische Ambassade zal vanuit Nederland een HLS delegatie organiseren  en is daarom op zoek naar deelnemers. Heeft u interesse? Neem dan contact met Tamara van Seijen voor meer informatie over het congres en 1-op-1 meetings die wij organiseren via +31 (0)70 3760 514.

Ook is de Israelische ambassade op zoek naar Nederlandse keynote speakers die expertise hebben in cyber security, gevorderde beveiliging van steden, bescherming van kritieke infrastructuur en de voorbereiding op noodsituaties dus bij interesse, horen wij het graag.