Daniel Hillel, de 81-jarige Israëlische wetenschapper, die de agrarische sector heeft geintroduceerd tot de irrigatiemethode ‘Micro-Irrigatie’ heeft de  World Food Prijs ontvangen.

Deze prijs wordt aan D. Hillel toegekend voor de  ontwikkeling van zijn druppelirrigatie methode. Dit irrigatie-systeem zorgt voor het behoud van water, zodat gewassen in landen met s’werelds droogste klimaat duurzaam geteeld kunnen worden.

D. Hillel begon aan dit onderzoek door de essentiële behoeften  voor een duurzaam watersysteem in de Negev woestijn om gewassen te kunnen teelen. Het irrigatie-systeem zorgt voor een laag water volume, maar tergelijkentijd voor een hoge frequentie van watertoestroom naar de planten. Dit onderzoek leidde tot een nieuwe revolutie binnen de agrarische sector. Het systeem zorgt ervoor dat de onregelmatige periodes van regen worden overstemd door een gelijkmatige en voordurende water toestroom en tergelijkentijd bespaart op de productiekosten en waterverbruik.

Bron