Israel Chemicals Ltdmet de overkoepelende organisatie ICL Fertilizers, gaat haar powerplant uit 1995 vervangen door een 250-megwatt aardgas aangedreven WKK-centrale in Sedom, Israel.

Power Plant Israel
Israel Chemicals LTD investeert $ 320 miljoen (NIS 1,25 miljard) in haar nieuwe fabriek. Momenteel verbruikt de huidige plant vooral diesel en zware stookolie, maar de nieuwe fabriek zal voldoen aan ICL Fertilizers doelstellingen voor de komende 20 jaar, en tergelijkenheid duurzamer omgaan met het energieverbruik en de vervuiling van het milieu.
De nieuwe installatie zal worden gebaseerd op een gasturbine van Siemand AG, wat kan worden aangedreven door lichte stookolie en zal 330 ton stoom per uur genereren. De bouw van de nieuwe powerplant zal in het derde kwartaal van 2012 van start gaan en in het tweede kwartaal van 2015 zijn afgerond. ICL Fertilizers CEO Dani Chen oppert: “De bouw van onze nieuwe centrale is een belangrijke stap van ons lange termijn stappenplan die zal zorgen dat we worden voorzien van energie, en ons ondersteunt in het streven naar een duurzamer beleid.