Tijdens een ontmoeting in de laatste week van juni is er tussen de Russische president Vladimir Poetin en de Israelische Premier Benjamin Nethanyahu over een gas samenwerking tussen Rusland en Israel binnen de gassector besproken.

Afgelopen zondag bracht de Globes een artikel uit met het nieuws dat de Russische gasgiant Gazprom van plan is om een Israelische dochteronderneming op te zetten en Israel zal ondersteunen tijdens de ontwikkeling van het land offshore’s aardgasreserves. Tevens benoemt het artikel dat Gazprom zich voornamelijk zal richten op het boren en gas-transmissie van offshore velden.

Eerdere gasrapporten gepubliseerd door Israelische funtionarissen benoemde voornamelijk Israel’s bezorgdheid vanwege Gazprom’s politieke macht in Europa en eventuele Russische blokkades voor het exporteren naar Europa.

Rosneft merged met Gazprom in 2004. De CEO van Rosneft Rusland, Igor Sechin,  spreekt tijdens een persconferentie over het feit dat het Gazprom opzoek is naar mogelijkheden voor een samenwerking met Israel maar tot dusver nog geen goed aanbod heeft gekregen.

bron