Nog geen jaar nadat de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) een bezoek aan Israël heeft gebracht, hebben zich de eerste strategische allianties tussen dat land en Brabant al gevormd, aldus lezen wij op Linkmagazine. Niet alleen zijn banden en netwerken versterkt maar brengt de samenwerking van High Tech Campus Eindhoven (HTCE) en Oss Life Sciences Park met de Israëlische partners ook direct in verbinding met de VS en krijgt Brabant daarmee de kans in de toekomst een rol te spelen op internationaal vlak.

De belangstelling van Israël in Brabant ligt in de hoogwaardige r&d capaciteiten en de open innovatienetwerken op High Tech Campus Eindhoven, High Tech Automotive Campus Helmond en Oss Life Sciences Park. Bij de samenwerking zal het gaan om uitwisseling op het gebied van technologieprogramma’s tussen beide landen alsmede om expansie van een aantal biotechnologische bedrijven van het toonaangevende incubatorcentrum van Van Leer Ventures in Jeruzalem.

Het volledige interview leest u op Linkmagazine.