VP strategie David Johnson en president-software divisie John Swainson van DELL zijn eind juni op bezoek geweest in Israel met als doel: de uitbreding van R&D DELL in Israel. DELL is in de afgelopen jaren bezig met een transformatie en wil een ​​complete leverancier van IT-en Computer Solutions service kunnen aanbieden aan haar klanten.

Al in het begin van Johnson’s carriere bij DELL wilde Johnson een R&D centrum in California en Israel opzetten. Dit ook, omdat DELL niet meer in aanmerking kan komen als een innovatief merk met gefundeerde ICT oplossingen zonder de R&D capiciteiten ervoor te hebben.

Dell’s noodzaak om technologieën te ontwikkelen is te zien in de kosten plaatje van dhet jaaroverzicht. Dell, die in 2012 $ 60 miljard omzet verwacht, bracht in het eerste kwartaal slechts 1,7% van de omzet aan R & D naar voren. Dit valt in het niets bij het aandeel wat wordt gespendeerd aan R&D door haar rivalen.

Johnson is al vertrouwd met de Israëlische high-tech sector aangezien hij  betrokken was bij overnames van Israëlische bedrijven door IBM Corporation tijdens zijn 27 jarige loopbaan.

Bron