Intel, de Amerikaanse leider in ICT technologie, zal voor $ 15 miljoen een onderzoekscentrum in Israel opzetten. Dit onderzoekscentrum zal zich mede richten op de interactie tussen mens en technologie.

Naast de nieuwe zet van Intel’s onderzoekscentrum, zal de overname van het Israelische Medische bedrijf, Idesia Biometrie, weer een nieuwe strategische zet zijn. Intel neemt Idesia Biometrie over voor een aantal miljoenen (geciteerd door de Globes).

Idesia Biometrie ontwikkelt biometrische apparatuur gefocussed op het hart. Door een van de technieken van Idesia te gebruiken, zal het voor Intel het mogelijk zijn voor de computer, smart phone en andere gadgets de gebruiker te laten herkennen via haar of zijn hartslag.

Intel staat erom bekend dat zij zeer bekwaam zijn als het gaat over de veiligheid van haar gebruikers. Mede door dit, zal deze Israelische technologie Intel verder kunnen ondersteunen om weer een innovatievere beveiligingsmedthode voor haar gebruikers aan te kunnen bieden.