Het Israëlische bedrijf  LifeWatch AG is gestart met ‘s werelds eerste medische smartphone: De  LifeWatch V. De op Android gebaseerde smartphone heeft een aantal ingebouwde sensoren die medische tests kunnen uitvoeren. Als gebruiker kan je diverse gezondheidschecks doen, zoals het monitoren van de ECG, hartslag, stressniveau, lichaamsvet en temperatuur, aldus meldt Globes. Doordat LifeWatch V in verbinding staat met de cloud kan deze data bovendien altijd en overal opgevraagd worden. Daarnaast zijn er verschillende applicaties die gezond gedrag stimuleren, zoals een dieet app, een pedometer app en een app die je er aan herinnerd je medicijnen in te nemen.

LifeWatch staat bekend als ontwikkelaar van draadloze monitoring apparaten voor spoedeisende hulp en andere medische diensten, nu brengt LifeWatch deze technologieën samen door deze hardware in één smartphone te combineren. De Chinese fabrikant van mobiele telefoons TechFaith Wireless Communication Technology Ltd zal de platform voor LifeWatch produceren.

Volgens LifeWatch voorzitter en CEO Dr Yacov Geva is de telefoon in de eerste plaats bedoeld voor “…. gezondheidsbewuste consumenten die al hersteld zijn van, of lijden aan een chronische medische aandoening. Op hogere leeftijd, maken we allemaal weleens mee dat wij ons midden op de dag niet zo goed voelen. Met deze telefoon zijn alle elementaire metingen beschikbaar voor ons. Voor patiënten betekent het een doeltreffend beheer van hun ziekte. “

Het apparaat is niet ontworpen om een hartinfarct te diagnosticeren, maar kan wel worden gebruikt om een  onregelmatige hartslag te controleren.

Het volledige Globes artikel leest u hier.