Eind juni  hebben Israel en Canada een R&D Cleantech overeenkomst getekend. Tijdens het bezoek van de Canadese Minister Landbouw en innovatie, Joe Oliver, aan Israel heeft hij met zijn Israelische collega, Uzi Landau, de huidige en toekomstige samenwerking tussen Canada en Israel besproken. Tijdens de bespreking besproken de twee voornamelijk de ontwikkeling van de olie-en gasvelden gevonden bij Tamar.

Er is een overeenkomst getekend zodat Jeruzalem en Ottawa samen aan R&D projecten kunnen werken en focussen op de Cleantech-en-Oliesector. De Financial post Canada citeerde J.Oliver al; “Deze deal is een kans voor Canada en Israel om nauwer met elkaar samen te werken op het gebied van Cleantech”.

De World Energy Raad is van mening dat de recente  olie-en gasvelden vondsten in Israel een van de grootste ter wereld zijn. Naar schattingen van het bassin komen zij op een totaal van 250 miljard vaten. Door deze vondst zal Israël waarschijnlijk tot een van de top-drie wereldlanden in gas en olie zijn en sluiten zich aan achter de Verenigde Staten en China, aldus het rapport.

Bron