De stad Eilat bevindt zich in het meest zuidelijke puntje van Israël. In deze provincie is er door haar inwoners  een duurzaam energie project gestart. Het project, het Eilat-Eilot initiatief, heeft zich ontpopt tot internationaal project met het ultieme doel om  zichzelf neer te zetten als ‘de Zonnevallei’ van de wereld.

 

Het Eilat – Eilot duurzame energie project streeft ernaar om Eilat als internationale cleantech hub te laten stralen. Door de vooruitstrevende ontwikkeling van technologie, productie van duurzame energie en tergelijkentijd het streven naar een onafhankelijke positie binnen het huidige energie systeem, willen zij dienen als duurzame energie kenniscentrum en exporteur.

In de hub Eilat-Eilot wordt voornamelijk een focus gelegd op de ontwikkeling van nieuwe technologieen, beleidvorming, bewustwording van het menselijk belang voor duurzame energie en een stimulans te weeg te brengen. Niet alleen wordt dit ondersteund met research en development, maar ook voort gebracht door het onderwijs hierop aan te passen.

Eilat-Eilot’s huidige projecten:

  • Een jaarlijks internationale beurs in Eilat-Eilot: 27-29 november, 2012.
  • Eilat-Eilot’s cleantech forum; Logistiek, smart girds, beleidsvorming en beveiliging van de alternatieve energie.
  • Internationale jeugd conferentie en duurzaam energie competitie.

Het initiatief heeft er voor gezorgd dat de bovengenoemde evenementen een platform hebben, waardoor er  nationaal en internationaal kennis kan worden vergaard. Dit platform brengt naast een uitbreiding van kennis, ook de jongere en huidige generatie samen en zorgen voor interesante onderwerpen tijdens de rondetafelgesprekken.

Meer weten over dit unieke project of geinteresseerd in een kennismaking met de grondleggers van dit initiatief? Neem dan contact op met de blogger voor meer info!