“Streaming video killed the TV stars” lijkt het nummer van onze huidige generatie te zijn. Tegenwoordig is het moeilijk voorstelbaar dat er consumenten zijn die nog niet eerder youtube, vimeo, Dailymotion gebruikt hebben of online filmpjes hebben bekeken. Deze trend neemt toe dankzij HQ internet content, die met de dag populairder wordt. De overgang van het kijken naar content op internet verandert niet alleen onze media consumptie gewoonten, maar is ook een ware technologische uitdaging voor de leveranciers van media content.

Global streaming

Video streaming technologieën maken van onze mediaconsumptie een wereldwijde ervaring. Vaak  kijken wij films en tv-series het liefste in onze eigen taal, en dit vraagt om geavanceerde vertaaldiensten. Een veel voorkomende manier om aan deze behoefte te voldoen is het inzetten van ondertiteling. Het Israëlische bedrijf Elrom.tv levert innovatieve oplossingen voor gestreamde ondertitels. Elrom.tv ‘s adaptieve streaming technologie laat niet-gesynchroniseerde ondertiteling verdwijnen.

Een andere uitdaging waar content providers bij het lokaliseren van video-inhoud tegenover staan is het produceren van een concept geschikt voor meerdere landen en talen. Dit leidt tot een enorme hoeveelheid gegevens en veel werk. Elrom.tv heeft een slimme tool ontwikkeld die ervoor zorgt dat ondertiteling in de taal van het land live kan worden uitgezonden, zonder dat wij als consumenten hier iets voor hoeven te doen.

Online video-editing

Deze interactieve online wereld stelt ons in staat om deel te nemen aan het creatieve proces. Passief kijken is niet meer voldoende: wij willen zelf filmpjes uploaden en deze zelf online kunnen bewerken. Achter deze specifieke technologie staat een ander Israëlisch bedrijf, Kaltura. Kaltura is het eerste en enige open source online videoplatform ter wereld. Met de geavanceerde videofunctionaliteit van Kaltura kunt u uw video’s en filmpjes beheren, bewerken en publiceren. Naast het bewerken en organiseren van clips, kun je ook overgangen, teksteffecten en audio toevoegen aan je film. Kaltura kan online verkeer sturen naar bedrijfswebsites door video-feeds en deze weer linken aan andere platforms zoals Google, Yahoo! en iTunes.

Empowering legacy dienstverleners

Met de veranderingen door deze nieuwe interactieve features moesten legacy service providers op zoek naar een technologie om beter te concurreren met partijen zoals App Stores, Skype, Facebook, Google, ed. Het Israëlische IPGallery heeft een oplossing bedacht die deze specifieke kwestie heeft aanpakt.

De cloud-gebaseerde sociale communicatie-oplossing van Ipgallery maakt het mogelijk dat gebruikers kunnen communiceren en tegelijkertijd content van een willekeurige bron kunnen bekijken – altijd en overal, met iedereen, en op elk apparaat. Geïntegreerd met sociale netwerken (zoals twitter, facebook, google+) kunnen gebruikers gepersonaliseerde communities creeren via verschillende providers voor de ultimie social experience. IPgallery biedt MSO’s, SP en content owners een volledig geïntegreerde oplossing voor het verbinden van spraakcommunicatie, video en messaging.

Al deze oplossingen en nog meer innovatieve Israëlische ontwikkelingen die o.a. bijdragen tot een betere online user experience vindt u op ons Innovatie Paviljoen tijdens IBC 2012.

Heeft u vragen over bovengenomede bedrijven, bent u op zoek naar een specifieke oplossing of heeft u interesse in een vrijblijvende kennismaking met een van onze partijen, stuurt u ons dan een bericht.