Tamar is een van de gasvelden die recent zijn gevonden vlakbij Israel. Door deze vondst dingt Israel mee in de peilingen naar een meer invloedrijk land op het gebied van natuurlijke energiebronnen. Momenteel heeft Tamar de volgende partijen als partners binnen gesleept: Noble Energy Inc, Delek Group Ltd, Isramco Ltd en Alon Natural Gas Exploration Ltd  en gascontracten afgesloten met Israël Electric Corporation (IEC) , prive-stroomproducenten Dalia Macht Energieën Ltd en Edeltech Ltd, fabrikanten Hadera Paper Ltd. , Mashav Initiation & Development Ltd., waar het bedrijf Nesher Israel Cement Enterprises Ltd onder valt.

Om de reeks contracten af te sluiten met het meest recentelijke contract;  Israel Electric Corp (IEC), Tamar en haar partners hebben afgelopen zondag een overeenkomst getekend met BP. BP zal LNG gaan leveren aan de Rutenberg elektriciteitscentrale in Ashkelon, Israel.  BP zal LNG transporteren naar een drijvende opslag via Cyprus.

Bron1
Bron2
Bron3
Bron4