Het Amerikaanse Better Place, met Israelische roots, bouwt momenteel aan haar eerste autobatterijwisselstation in Nederland op Schiphol. Amsterdamse elektrische taxi’s kunnen nu op schiphol binnen vijf minuten hun lege accu opladen.

Better place werkt samen met taxibedrijven Connexxion, Bios en TCA, die 10 Renault Fluence Z.E (auto’s) krijgen. Better Place heeft strategisch gekozen om te beginnen met accu’s voor taxi’s. ‘Taxi’s kunnen het zich namelijk niet verooloven om tijd te verliezen met het opladen van hun accu’ zegt Jelle Vastert, directeur business development van Better Place in Nederland.

Conventionele laadstations hebben normaal 8 uur nodig om een accu op te laden. Met een nieuwe oplaadtechniek, zoals die van het Nederlandse bedrijf Epyon, wordt die tijd verkort tot een halfuur. Alhoewel 8 uur in principe prima is voor een consument is het te lang voor een taxi.

Bron