Afgelopen zondag besloten het Israëlische en Chinese ministerie samen met het landbouw bedrijf Akol om gezamelijk een proefproject te starten in China.

 

Een Israëlische landbouw technologie “monitoring cloud” zal worden gebruikt om het agrarische systeem van een Chinese provincie te automatiseren. Door deze technologie kan de  provinciehaare exacte voedselproductie berekenen.

Israëlische en Chinese partners ondertekende afgelopen zondag het computationele landbouw proefproject wat zal worden opgedeeld in twee fases. De eerste fase van het project zal zich richten op het controlesysteem voor landbouwproducten, waar de tweede fase zal zich richten op het analyzeren van melk, gevogelte, varkens en andere dierlijke producten.

Israëlische landbouw wordt beschouwd als een van de meest geavanceerde in de wereld. Israëlische landbouwers kunnen per hectare tot 50 ton producten produceren, wat in vergelijk met het internationale gemiddelde, van 20 ton, erg veel is. Nog een voorbeeld is de productie van koeienmelk, waar het internationale gemiddelde rond de 6.000 liter ligt, produceren Israëlische koeien gemiddeld 12.000 liter per jaar. Het Israëlische ministerie verklaart deze boven gemiddelde voedselproductie voor een deel door het gebruik van Israëlisch geavanceerde computer-technologie.

Met Akol’s technologie zal de Chinese overheid op nationale schaal  de voedsel productie in de gaten kunnen houden. De Chinese overheid zal in de komende 5 jaar dit programma volgen.

Bron