Serena Williams volgt in de voetstappen van Leonardo Dicaprio en Lance Armstrong door in het Israelische bedrijf Mobli te investeren.

Volgens Globes is Serena Williams de nieuwste celebrity om in Mobli Ltd te investeren, een bedrijf dat een mobiel sociaal platform heeft ontwikkeld voor het delen van foto’s en videoclips. Mobli wil geen uitingen doen over de hoogte van haar investeringen, maar het feit alleen dat weer een van ‘s werelds top atleten investeert in je bedrijf is een belangrijke prestatie op zich.

Williams zegt, “Mobli is het perfecte platform om mijn ervaringen tijdens de Olympische Spelen te delen, de mooie en de minder mooie. Ik hoop dat mijn fans  zich mij aansluiten op dit platform en met mij deze unike ervaring samen delen.”

Williams is niet de eerste athlete din in Mobli investeert. Een half jaar geleden investeerde reeds de Amerikaanse wielrenner en zesvoudige Tour de France-winnaar Lance Armstrong in het bedrijf en werd tot directeur benoemd. Voordat Armstrong te tonele verscheen haalde Mobli reeds de krantenkoppen met de aankondiging dat Leonardo DiCaprio in het bedrijf zou gaan investeren en een adviseur zou worden. Hij werd gevolgd door Toby Maguire.

Mobli heeft in diverse investeringsrondes dusver $5.6 million weten op te halen van DiCaprio, Morrix Holdings en prive investeerders.

Forbes heeft onlangs gespeculeerd of Mobli wellicht de volgende miljarden dollar aankoop van Facebook zou kunnen zijn na Instagram. Ook al is het aantal Mobli gebruikers veel kleiner dan die van SocialCam of Viddy, groeit het snel. In een interview met Forbes verteld Mobli oprichter en CEO Moshe Hogeg: “Wij willen een platform bouwen dat je mogelijk maakt om uiteindelijk overal ogen te hebben.”

Het Globes artikel leest u hier.

Het Forbes artikel vindt u hier.