De 2012 Global Venture Capital Confidence Survey van Deloitte en het Amerikaanse National Venture Capital Association benoemde  Israël als vierde in de ranglijst voor investeringslanden.  Israel straalt een algemene vertrouwen uit naar investeerders, en komt hierdoor op de 4e plek na de VS, Brazilië en China.
Ook zette Deloitte Israël op de derde plek van de wereldwijde ranglijst als het gaat om het vertrouwen in de nationale economie, en sluit de lijst aan na Brazilië en Duitsland.
De ranglijst is gebasseerd op een enquête waar 440 durfkapitaal, private equity investeerders in Amerika, Europa, Azië-Pacific, en Israël,  werden gevraagd over hun mening over het vertrouwen niveaus van kwesties kwesties zoals invloed op de wereldwijde venture capital milieu, inclusief investeringen in regio’s, sectoren en op de marktbeweging.