Update 7/7/15

Tigisolar is vanaf heden beschikbaar op de website van Greenhil Solutions.

www.greenhill-solutions.nl

Update 13/11/14

TigiSolar is momenteel actief op de industriële markt in Duitsland, Kibbutz Urim – Israel en er zijn ontwikkelingen in de U.S.A. In deze markt focust Tigi voornamelijk op de melk/textiel/wijn en bier fabrikanten.

De honeycomb voor consumentenmarkt is momenteel nog in ontwikkeling. Tigisolar is bezig om het product zodanig te ontwikkelen zodat zij de consument een compacter en makkelijker in gebruik product kunnen leveren. TigiSolar gaf aan dat de Honeycomb voor de consument waarschijnlijk over 6 maanden geleverd kan worden.

Overigens zal TigiSolar ook een van de bedrijven zijn die worden gepresenteerd op de Israel Energy Week, EnergyVest. Heeft u interesse om het bedrijf te ontmoeten op de beurs, neem dan contact met mij op via de onderstaande gegevens.

Israëlische Ambassade
Economische afdeling
Ms. Anne-li Steutel
Hague@israeltrade.gov.il

————————————————————————————————————-

Update 3/5/14

Momenteel wordt het Tigi Solar product, the Honeycomb, nog niet geleverd aan de consument. Wel is Tigisolar druk in de weer om het product zo snel mogelijk op de markt te krijgen. Zodra er meer bekend is over de ‘markt entry van the Honeycomb’ zal er een nieuwe blog worden gepubliceerd. In de tussentijd kunt u wel de website bezoeken van Tigi Solar voor meer informatie.

 

———————————————————————————————————

Tigi Solar is een nieuw Israëlisch bedrijf dat is geïnspireerd door de bezige bij. Tigi Solar’s technologie is gebaseerd op zonne-boilers en heeft er haar missie van gemaakt om het gebruik van zonne-boilers binnen de cleantech industrie tot een hoger niveau te brengen.

De binnenkant van Tigi’s zonne-energie collector ziet eruit als een honingraat. Deze unieke vorm zorgt ervoor dat zonne-energie efficiënter wordt verzamelt in vergelijking tot de gewone zonnecollectoren. Deze honingraattechniek is zo efficiënt, dat het het water tot een kookpunt brengt en daarna wordt doorgesluisd om huizen te verwarmen.

Tigi’s Honeycomb Collector is gebaseerd op een “transparant isolatie mechanisme”. Deze techniek verhoogt de efficiëntie van de collector met minimaal warmteverlies. Het resultaat is een gratis en onuitputtelijke bron van warmte, dat zelfs tijdens de wintermaanden in koude landen zoals Duitsland huizen warm houdt.

Deze bijzondere techniek heeft in haar korte bestaan al meerdere prijzen gewonnen, o.a. van Intersolar, dus veel belovend voor de toekomst!

Bron