Wat zou het geniaal zijn als we onze electriciteitsrekening net zo uitvoerig en gedetailleerd toegestuurd krijgen als onze mobiele telefoonrekening. Als we deze uitvoerige beschrijving kunnen ontvangen betekent het dat we een beter overzicht van ons energieverbruik hebben en de gelegenheid krijgen om ons energiepatroon aan te passen waar nodig.

“Nu is het mogelijk”, zegt David Almagor, CEO en mede-oprichter van Panoramic Power. De Israëlische engineer heeft een gloednieuw energie-managementsysteem ontwikkeld voor commerciële en industriële bedrijven. Het energie-managementsysteem geeft de bedrijven een inzicht in hun operationele energiekosten.

Gebouwen zijn ‘s werelds grootste energieverbruikers, en hebben een aandeel van 40 procent in de energiekosten. “Maar onze kennis over hoe wij deze energie besteden is 0.0. Wij als verbruikers krijgen namelijk alleen een rekening van het maandelijks verbruik”. Het management systeem is een Panoramisch Power cloud-gebaseerd P3E platform en geeft managers een beeld van het kantoor’s energieverbruik. Door dit overzicht kunnen er eventuele energiebesparende veranderingen kunnen worden toegepast en leiden tot een lager kostenplaatje.

Bron