Het Israelische Better Place opende gisteren haar eerste wisselbatterijstation in Nederland op Schiphol. Deze primeur is ook gelijk de kickoff van Schiphol’s taxi project. Better Place heeft samen met Conexxion, Renault, Schiphol en Ten-T dit project opgezet.

Better Place heeft momenteel een batterijwisselstation op de luchthaven Schiphol, en werkt nauw samen met Renault die 10 electrische auto’s heeft geleverd.

Better Place noemede Schiphol-Amsterdam een doorsluisluik met een van de meest veeleisende taxiritten per jaar; een gemiddelde van 700.000 ritjes. De batterij voor de elektrische auto staat dag en nacht klaar. De taxi’s zullen niet hoeven te stoppen om op te laden. Nu kunnen de taxi’s in 4.50 minuten met een volle batterij de deur uit. Tevens wil Better Place duidelijk maken dat ‘ook’ taxi’s met een hoog grondstofverbruik gebruik kunnen maken van electrische auto’s.