Een op de 20 mensen boven de 65  zo bericht de Israelische website No.Camels lijden aan de ziekte van Alzheimer. Israëlische wetenschappers zijn begonnen met fase 2-proeven van het geneesmiddel Ladostigil van het farmaceutische bedrijf Avraham Pharmaceuticals. Ladostigil verlicht vooral gedrags-en psychologische symptomen van Alzheimer patiënten. Maar in tegenstelling tot andere cholinesteraseremmers bergt Ladostigil mogelijkheden om de gedrags-en psychologische symptomen van dementie, zoals depressie en angst te verbeteren.  Bovendien heeft Ladostigil  de potentie om progressie van de klinische symptomen van de ziekte van Alzheimer te vertragen alsmede de pathologie geassocieerd met de ziekte te wijzigen. Tevens is aangetoond dat de neuroprotectieve activiteit van Ladostigil de progressie in het ziekteverloop van patiënten met MCI kan vertragen.

Dit potentieel is duidelijk aangetoond in eerdere proefrondes op proefdieren. De nieuwe studies zullen bepalen of het geneesmiddel  dezelfde effecten heeft bij de mens.  Het volledige artikel leest u hier.