Vecoy Nanomedicines heeft een geheel nieuwe aanpak: een virus ‘val’ om ‘s werelds ergste vijand te slim af te zijn voordat hij schade kan veroorzaken. Vecoy biedt een nieuwe sluwe manier om virussen te ontwapenen door ze in microscopische, cel-achtige lokvogels te lokken. Zitten ze eenmaal binnen deze vallen, vernietigen de virussen zichzelf.

Terwijl het jaren duurt om een nieuw geneesmiddel te ontwikkelen kan de virus val van Vecoy direct worden toegepast om mogelijke nieuwe uitbraken van virussen zoals SARS, Ebola en de vogelgriep snel en efficiënt aan te pakken voordat deze zich kunnen verspreiden. In geval van bioterroristische aanval of pandemie zou de oplossing van Vecoy dus een uitkomst kunnen bieden om virale gevaren vooraf het hoofd te bieden.

Resultaten van cel-cultuur en pre-klinische studies in Vecoy laboratoria in het nanotechnologie center van de Bar-Ilan Universiteit zijn veelbelovend: het is aangetoond dat 97 procent van de virussen in de cultuur geneutraliseerd werden. Werkzaamheid zal naar verwachting nog verder stijgen.

Een internationaal patent is reeds aangevraagd en angel investeringen zijn ook al veilig gesteld. Het bedrijf is nu bezig enkele miljoenen dollars te werven om studies op zoogdieren te beginnen, de eerstvolgende stap voor klinische studies in de mens. Het volledige interview met de CEO van  Vecoy Nanomedicines leest u hier.