Als bewoners van Tel Aviv, die dagelijks geconfronteerd worden met de uitdaging van het vinden van  een parkeerplaats, hebben de vijf jonge oprichters van Parko besloten om deze frustraties tegen te gaan door een oplossing te bedenken die het parkeren vergemakelijkt.  Dat is ze gelukt in de vorm van een user-driven service die automatisch beschikbare parkeerplaatsen aanwijst die gemeld zijn door andere bestuurders.

De app motiveert bestuurders met prijzen, coupons en zelfs geld om hun parkeerplaatsen die ze net hebben verlaten te melden – en ook met de belofte dat men de volgende keer niet uren op zoek hoeft naar een plekje om te parkeren.

Parko maakt gebruik van een unieke technologie die door de start-up is ontwikkeld waarbij er niet minder dan negen sensoren gebruikt worden die reeds in de gemiddelde smartphone geïnstalleerd zijn.

Deze dienst is van de zomer in Tel Aviv beschikbaar gemaakt. Men verwacht dat de app binnenkort zal uitbreiden naar grote steden over de hele wereld.

Lees het artikel op No.Camels.com of bezoek de website van Parko.