In de aanloop naar MEDICA 2012 zullen wij ons de komende weken concentreren op medische innovaties uit Israël. Vandaag willen wij uw aandacht richten op ISRAEL21c die een lijst heeft samengesteld van de top 10 meest recente Israëlische ontwikkelingen op het gebied van borstkanker. Een op de acht vrouwen zal in de loop van haar leven borstkanker ontwikkelen. Israëlische wetenschappers hopen deze kansen te verbeteren.

In de afgelopen 12 maanden heeft ISRAEL21c regelmatig bericht over spannend ontwikkelingen in het kankeronderzoek in Israëlische laboratoria zoals o.a.  RUTH, IceSense 3 of  het gen p53 dat tumoren kan onderdrukken. Hopelijk zullen deze veelbelovende ontwikkelingen bijdragen dat wij borstkanker binnenkort kunnen zien als een ziekte van het verleden.

Zie op Israel21C het overzicht van deze 10 ontwikkelingen.