Datadiefstal, zowel binnen als buiten het bedrijfsleven, is nog nooit eerder zo vaak voorgekomen. Met alle beveiligingen die beschikbaar zijn voor systemen en netwerken lijkt het erop dat criminelen nog steeds een manier vinden om illegaal data te vergaren –zoals persoonsgegevens, bedrijfsgegevens, handelsgeheimen, octrooi-informatie, etc.

Het Israëlische start-up bedrijf genaamd MITsy heeft een oplossing om diefstal van dit soort gevoelige  gegevens te voorkomen. Hun software, ForeSee, analyseert alle gegevens op een schijf en presenteert alleen de meest relevante informatie. Deze aanpak, zo zegt CEO Avner Sharon in een interview met Times Of Israel, maakt de software ForeSee veel sneller, praktischer en meer praktijkgericht in real life situaties. ForeSee is in staat om specifieke en accurate resultaten naar voren te brengen zonder indexering van een drive of een drive-image zoals concurreerende produkten dit vereisen.

Het bedrijf werkt dusver voornamelijk  in Israël en Azië. ForeSee wordt reeds gebruikt door een aantal grote Israëlische bedrijven en overheidsinstellingen, zoals het Ministerie van Defensie en de Securities Authority, die de Tel Aviv Stock Exchange regelt. Tevens isde softwaare ook al in gebruik bij  verscheidene politiediensten in de VS.

 U kunt het volledige interview met CEO MITsy’s lezen op Times Of Israël.