Het prestigieuze onderzoeksbureau ‘Cleantech Group’ heeft haar  laatste kwartaal top 100 Cleantechlijst  gepubliceerd. Elk kwartaal publiceert de Global Cleantech 100-lijst, de meest innoverende bedrijven binnen deze sector. Momenteel rangschikt Israël als  # 2-land binnen de Cleantech Innovation Index. Israël rangschikt als een van de leidersposities, met bedrijven die zowel innovatief als markt-minded gericht zijn.

Een van de koppen van het rapport citeert “… als we kijken naar de concentratie van cleantech bedrijven binnen haar GDP percentage is Israel en opvallend land. Israel staat bekend om haar sterke technologie ontwikkeling en ondernemende cultuur”. Daarom staan nu ook 6 Israelische partijen in de Global Cleantech 100 Innovation Index:

CellEra
Emefcy
Kaiima
Panoramic Power
Takadu
Tigi

Source