Het Ministerie van energie en waterstaat en het onderzoekscentrum van het Europese Commisie Center (JRC) hebben een memorandum van overeenstemming getekend, dit zal de samenwerking binnen de duurzame energie en watertechnologie sectoren in Israel en EU stimuleren.

Dit memorandum is onderdeel van het Europees nabuurschapsbeleid (ENB) is bedoeld om de voordelen van de EU te delen met de aangrenzende landen. Zodoende deelt de EU met haar buurland stabiliteit, veiligheid en welvaart. 1.

Het overeenkomst is ondertekend door de Minister van Energie en Waterstaat, Shaul Zemach, en IFC (lid van de Wereldbank) directeur, Dominique Ristori, voor de komende 5 jaar. De Wereldbank is enthousiast over Israëlische cleantech bedrijven en over het investeren in deze lokale industrieën. ‘Israëlische technologieën zijn veelbelovend’

Het energie aspect van  het memordandum zal zich richten op “hernieuwbare energie, smart grids, energiebesparing en olie brandstof alternatieven.” Voor meer informatie zie Eilat-Eilot of het Global Cleantech rapport.
Het water aspecten van de deal, zal zich richten op ontzilting – “een gebied waarin Israël een sterk wetenschappelijke expertise behoudt.” Voor meer informatie zie ook het Wittenburg Council initiatief.

 

1. EBN


2. Source