eu flag

Het Europese Parlement heeft samen met Israel het AACA samenwerkingscontract getekend. Israelische en Europese farmaceutische producenten kunnen nu zonder vertraging of extra bureaucratische bedoelingen hun product op markt brengen.

De overeenkomst tussen de EU en Israël zorgt voor beiden partijen een wederzijdse erkenning van farmaceutische certificaten en behoed de producenten voor technische handelsbelemmeringen, extra kosten en zorgt ervoor dat de producten sneller de markt op kunnen. Voor de Europese consument  betekent dit lagere prijzen en een groter assortiment van producten.

De overeenkomst geldt voor alle geneesmiddelen, behalve voor geavanceerde therapie, speciale geneesmiddelen op basis van weefsels en cellen van menselijke oorsprong, en geneesmiddelen die bloedproducten bevatten.

For the European Parliment announcement click here.
For the full article in our UK blog click here.
For the full post in the Belgium blog click here.