New Chinese-Israeli Solar Power Test Site Inaugurated

Een Israëlische investeerder, Capital Nature,  heeft samen met een Chinese zonne-energie gigant, Suntech Power Holdings een project opgezet in de kibboets Yotvata. Suntech en Capital Nature zullen samen een test-site ontwikkelen door zonne-energie panelen te plaatsen in de Kibboets Yotvata.Het project is een onderdeel van het hernieuwbare energie team center in Yotvata.
Capital Nature is een investeringsmaatschappij dat is opgezet in 2011 en zich op het financieren en versnellen van start-ups binnen de hernieuwbare energie sector. Capital Nature investeert voornamelijk in start-ups en wetenschappelijk onderzoek. Capital Nature opereert dan ook vanuit het Israëlische National Renewable Energy Center in Arava. Tevens beschikken zij ook over een test-en validatie centrum in de Eilot regio.