Met behulp van Sync.ME gaat het een voor een invoeren van contacten in al je contactlijsten op je smartphone binnenkort tot het verleden horen. Sync.ME synchroniseert namenlijk je contacten en houdt ze up-to-date met de laatste foto’s en informatie van verjaardag, status, adres, website, website & jobtitel.

Het idee voor deze app kwam op bij  Ken Vinner, CEO van SyncME: Hij was op zoek naar een eenvoudige en makkelijke manier om foto’s toe te voegen aan de contacten op zijn telefoon. Vervolgens heeft hij een applicatie bedacht die het mogelijk maakt om de contacten op zijn telefoon te synchroniseren met zijn Facebook vrienden. Destijds, zo vertelt hij No.Camels, had hij niet verwacht dat zijn idee zo’n groot succes zou worden, laat staan had hij de doelen kunnen voorzien die Sync.ME nu nastreeft.

Inmiddels is Vinner’s idee uitgegroeid tot een iPhone applicatie met meer dan 5 miljoen downloads. Niet alleen is het mogelijk om je contacten met Facebook te synchroniseren maar ook met andere social networks zoals LinkedIn. Daarmee wordt de applicatie volgens Vinner ook voor professionals interessant  — je weet je wat de beller zojuist op Facebook heeft geschreven en tegelijk kun je ook een verkort profiel en CV van de beller inzien.

De reden waarom SyncME inmiddels ook als  professionele service wordt gezien is tevens de MeCard. Dit is een digitale identiteitskaart die zal worden opgenomen in de Sync.ME app, hierop zullen al je gegevens worden bijgehouden en bijgewerkt, inclusief de gegevens die via social networks door jou beschikbaar zijn gesteld.

Het versturen van smsjes en of berichtjes via Facebook wordt hiermee overbodig. Zodra je jouw gegevens wijzigt op jouw Sync.ME account, zal alle informatie automatisch worden aangepast op de telefoons van jouw contactpersonen.

Andere toekomstige projecten zullen onder meer zijn het aansluiten van diensten zoals Yelp (een lokale bedrijvengids gebaseerd op sociale netwerken). Op die manier, zegt SyncME, kun je voordat je het gesprek aanneemt eerst het nummer opzoeken en kijken wie jou belt. Dit werkt uiteraard alleen met bedrijven die niet met beperking bellen.

Tot slot vertelden de makers dat ze met het idee spelen om een flip bord op het scherm te creëren. Dit zou de gebruiker in staat stellen om tijdens het telefoongesprek door de sociale netwerken van de beller te scrollen.

Het volledige interview leest u op NoCamels.