Het Israëlische vliegtuigmaatschappij El Al airlines gaat al haar vluchthandleidingen door iPads laten vervangen. Met deze ingreep zal het de luchtvaartmaatschappij 40 kg aan papier schelen wat niet mee de lucht in hoeft. Dit zal leiden tot het besparen van duizenden dollars aan brandstofkosten.

El Al Israel Airlines Ltd zal in januari voor een periode van 6 maanden met 130 iPads aan dit proefproject beginnen. Wanneer het project is geslaagd, zal El Al al haar vliegtuigen voorzien van iPads. De iPads zijn voorzien met alle vluchtgegevens zoals start-en-landing-vliegroutes van alle luchthavens ter wereld, radiofrequenties, kaarten, toegestaande hoogtes per locatie, etc. Tevens zal de iPad ook voorzien zijn van de Boeing handleiding die ten allen tijden beschikbaar is voor de bemanning.

Volgens kapitein Ofer Yaari zal deze verandering per vlucht zo’n $ 4.000 aan brandstofkosten besparen.

De proef duurt zes maanden en wordt geleid door de Israëlische Civil Aviation Authority. Gedurende deze periode zullen alle verplichte literatuur aan boord blijven. Wanneer de proef succesvol isnemen in oktober 2013 alle 520 El Al piloten afscheid van de papieren rapporten.

El Al is niet de eerste luchtvaartmaatschappij die een  soort gelijk project beginnen, Air France, American Airlines en United zijn al begonnen met het invoeren van Ipads. Zie hier een video over het gebruik van een iPad tijdens de vlucht.

 

Bron
Bron2