Google Inc. heeft een jaar na haar plan om een Start-Up incubator en R&D center te openen in Israël op 10 december haar deuren geopend op de Campus van Tel Aviv.

De Campus biedt ondermers de mogelijkheid om deel te nemen aan een programma waar de kennis van het Google-team en andere deskundigen worden gedeeld. Door dit initiatief van Google, zullen meer start-up ondermers een breed scala van smart phones, tabletten en mobiele apps kunnen ontwikkelen en testen. Het hart van de Google campus is de Launch Pad. Dit is een 2 week durende tranningskamp voor start-up ondermers.

Launch Pad is een opleiding wat samenwerkt met tech incubators en onderwijsinstellingen dat diverse aspecten van een start up integreert in de opleiding, zoals: gebruikersinterfaces, product strategie, marketing, business development en internet meetinstrumenten. Launch Pad werkt samen met de nummer 1 start-up incucator van de wereld, Silicon Valley, zij zal de programma’s Upwest Labs en The Junction tot haar beschikking stellen. Programma’s die hier opvolgen zullen worden ondersteund door het Tel Aviv Angels concept. Registratie en deelname aan de Campus Tel Aviv activiteiten zijn gratis.

Google directeur van  Israël, Afrika en Griekenland, Meir Brand, merkt op tijdens de opening: “De uitbreiding van Google’s activiteiten in Israël, de oprichting van Tel Aviv’s Campus, en de verhuizing van haar nieuwe kantoren in Tel Aviv zijn toonaangevend voor Google’s toekomstbeeld in Israël.”

Tevens zei de Google directeur  van het Israël R & D Center, Yossi Matias: “De Campus Tel Aviv sluit zich aan naast Campus Londen. Google ondersteunt met de Tel Aviv Campus de Israëlische technologische innovatie, zowel het aanmoedigen van ondernemerschap en Israël’s leiderschap binnen deze sector. ”

Google’s incubator is de meest recente incubator van een golf gezamelijke incubatoren die de afgelopen jaren zijn geopend in Israel om de start-ups en ondermers uit Israël te stimuleren. In maart zal een van de eerste incubator opleidingen opgezet door Microsoft Corporation gehuldigd worden met haar afgestudeerden.

Bron