In 2012 werd Tel Aviv werd uitgeroepen tot de 2e beste high-tech centrum in de wereld. Orli Yakuel, journalist voor de TNW, beschrijft de coolste Israëlische start-ups van 2013. De Start-ups die hun reis pas in 2012 begonnen waar nu al veel over gesproken wordt:

Bazaart
Bazaart is een app die de mogelijkheid biedt om een collage te maken van je eigen Pinterests (een app waarbij iemand zijn of haar interesses weergeeft). Door middel van deze collage kunnen mensen zijn of haar interesses samenstellen en zo een goed beeld weergeven van de persoonlijke interesses. Deze app geeft ook de mogelijkheid om de “Pins” in een collage te overzien maar ook individueel worden gepresenteerd. Door middel van deze app kunnen mensen hun Pinterest stylen, restylen op het internet.

Flayvr
Flayvr is een app voor de iPhone en sorteert autonatisch foto’s en video’s om aftespelen op een interactieve manier. Doormiddel van de applicatie kan de consument haar of zijn bijzondere momenten weer kan beleven zoals het was.

 

Stevie
Stevie is een app waarmee de consument haar of zijn eigen TV-kanaal ontwikkeld, door middel van de persoonlijke social media feed. Deze applicatie maakt het mogelijk om muziek af te spelen op de iPad maar ook op je computer. Tevens zal het ook suggesties van vrienden doorzetten en levert updates van vrienden zonder op Facebook te hoeven surfen.

TinyTap
TinyTap is een applicatie voor kinderen waarmee kinderen en ouders hun eigen spel kunnen creeeren door middel van persoonlijke foto’s en vragen. Dit is een goed middel om het leren te stimuleren bij kinderen. Tevens biedt TinyTap ook de mogelijkheid om de zelfgemaakten spellen te verkopen via de TinyTap markplaats and de App store.

 

24me
24me is een applicatie dat de persoonlijke assistent kan vervangen. Deze app maakt het mogelijk om dagelijkse taken op te sommen . Zie hier de video voor het gebruik van de persoonlijke assistent 24me.

 

EatWith
Eatwith is een applicatie voor een internationale gemeenschap waardoor een lid van deze applicate met andere mensen kan mee-eten. Bijvoorbeeld: Als je afreist naar Italie en je zou graag een echt Italiaans gerecht eten, gemaakt door een lokale inwoner, kan dit via deze app.

 

PowToon
PowToon is een applicatie om presentaties inelkaar te zetten, een soort gelijk van Prezi, en maakt het verschil met zijn ongewone animatie concept. De consument hoeft niet naar een ontwerper om een ‘wauw effect’ voor vrienden of collega’s te creëren.

 

Voor meer belovende star-ups zie dan het hele artikel van TNW hier.

 

Israel Trade & Economic Office, Embassy of Israel