Volgens een aantal internetbronnen wordt er gespeculeerd over dat Waze, de Israëlische satelliet-navigatie-applicatie , een bod heeft gehad voor een overname door de Amerikaanse technologie gigant, Apple.

De TechCrunch blog was (bron3) de eerste om details over een mogelijke overname door Apple te publiceren.Volgens de technologie blog, wil Waze $750 miljoen voor de overname terwijl Apple $500 miljoen wil betalen. Diverse bronnen binnen het bedrijfsleven geloven dat Waze ten minste $ 1 miljard waard is.

Waze en Apple zijn twee partijen die in principe al gelijkwaardig aan elkaar zijn, aangezien Waze een verkeers navigatie app is en Apple een plattegrond applicatie heeft. Zelf hebben beiden partijen Apple en Waze nog geen officiële uitspraken gedaan over deze mogelijke deal. Alhoewel the Guardian speculeert dat Waze het bod van Apple heeft afgeslagen (bron2).

Bron
Bron2
Bron3