Was een mobiele telefoon vroeger puur een manier om telefonisch bereikbaar te zijn, begeleidt hij ons inmiddels de hele dag door; in de vrije tijd en op het werk. Menigeen kan zich al bijna niet meer voorstellen om zijn/haar werkmail niet op je eigen telefoon te kunnen ontvangen.

BYODIn de laatste jaren gaan steeds meer werkgevers over tot het Bring Your Own Device (BYOD) beleid, waarbij werknemers hun eigen mobiele telefoons zakelijk en prive kunnen gebruiken, meestal wel tot wanhoop van de IT-afdelingen.

IT-managers moeten er namenlijk voor zorgen dat concerngegevens veilig zijn en blijven. IT-uitdagingen bij de uitvoering van BYOD variëren van interoperabiliteit met zakelijke software (systemen) tot oncontroleerbare inbreuken op de beveiliging en de noodzaak om verschillende mobiele besturingssystemen en interfaces tegelijk te ondersteunen.

Een mogelijke oplossing is het zogenaamde multi-gebruiker apparaat. Hedendaagse smartphones zijn immers mini computersystemen.

CellroxZo simpel als het configureren van meerdere gebruikers op een pc, heeft het Israëlische Cellrox een multi-persona platform ontwikkelt voor Android smartphones. Het achterliggende idee is om zakelijke gebruikers twee of meerdere volledig onafhankelijk en veilige gebruikersaccounts te geven, die naadloos naast elkaar op een apparaat kunnen existeren.

BYOD is zondermeer een handige oplossing voor mobiel werken, maar bergt ook risico’s, namelijk die van cyber-bedreigingen.

ZimperiumZimperium heeft hievoor een real-time beveiligingsoplossing bedacht. De oplossing is gebaseerd op proactieve detectie en eliminatie van bedreigingen, in tegenstelling tot het screenen van de nieuwste virus lijsten. Dit betekent dat u beschermd bent tegen bekende, maar ook onbekende, dat wil zeggen onvoorziene bedreigingen op smartphones (gericht aan bedrijven, via smartphones).

Is uw interesse gewekt en wilt u meer te weten komen? Kijkt u dan op Israel Mobile Innovation 2013 voor meer inspriatie over nieuwe technologieen uit Silicon Wadi.