Wellicht zijn de minst trendy elementen van de huidige complexe telecommunicatienetwerken wel de backhaul systemen. Waarom? Zij zijn namenlijk cruciaal voor een betrouwbare en verantwoordelijke kwaliteit van de dienstverlening. Het is niet overdreven te zeggen dat het succes van een operator afhankelijk is van de betrouwbaarheid van de dienst. En die dienst hangt wederom af van de beschikbaarheid van het backbone netwerk.

Als de schakel tussen het backbone-netwerk en de kleine subnetwerken draagt het backhaul systeem deze last. Ook bedrijven met eigen interne netwerken kunnen zich geen downtime veroorloven, en zijn hun backhaul-systemen derhalve voor de IT-afdelingen van cruciaal belang geworden.

Als gevolg hiervan biedt de markt van backhaul-apparatuur vandaag de dag een groot aantal oplossingen voor enterprise en carrier-grades. Een aankoopbeslissingen is niet meer zomaar gedaan.

“One Size” past niet iedereen

Iedere organisatie heeft een unieke netwerkconfiguratie, capaciteitsmogelijkheden en budgettaire beperkingen. De keuze wordt beperkt als de meerderheid van de backhaul oplossingen niet precies op maat zijn gemaakt voor een bepaalde organisatie. Zodra de netwerk planning is voltooid, en de behoeftes zijn beschreven, vallen dingen op zijn plaats.

Wellicht dat een van de volgende technologieen een passende oplossing voor uw organisatie kan zijn:

Siklu

– FibroLAN

RADWIN

Foxcom

Optiway’s

Zit de juiste technologie voor u hier niet bij kijkt u dan verder op Israel Mobile Innovation @MWC 2013.