Professor Sarit Sivan, een Israëlische biomedische wetenschapper van het Israëlische technische instituut uit Haifa, heeft de Europese Marie Curie Prize gewonnen. Sarit Sivan wil met haar vernieuwde technologie, het injecteren van een gel-component tussen het menselijke ruggengraat, een veel voorkomende pijn bij mensen met een ontwricht ruggengraat verminderen.

sarit

Tijdens Sarit Savian haar onderzoek in het labratorium van Jill Urban, een gerenomeerd ruggengraat fysioloog, op de universiteit van Oxford, heeft Sivan samen met collega’s de techniek ontwikkeld. De gel zorgt voor een goede ondersteuning tussen de schijven. Sivan hoopt via de Marie Curie Prize meer bekendheid te generen en zodoende de nieuwe techniek op de markt krijgen.

Het materiaal wordt normaliter tijdens een chirurgische operatie tussen de ruggengraat schijven geplaatst. Helaas blijft de gel tijdens de operatie vloeibaar, waardoor het zich niet hecht tussen de schijven. Het materiaal wat Sivan heeft ontwikkeld wordt geïnjecteerd tussen de schijven van de ruggengraat, waarbij het lichaam zo min mogelijk wordt belast zodat de gel zich kan vormen tussen de schijven.

Als deze technologie kan worden gelanceerd op de markt, zouden mensen met een ontwrichte ruggengraat de kans krijgen om verlicht te worden van de constante rugpijn.

Bron1
Bron2