Altijd beschikken over de meest actuele verkeersinformatie, welke automobilist wil dat niet. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 30% van de automobilisten zelfs bereid is om voor goede verkeersgegevens te betalen.

CellintCellint‘s TrafficSense biedt een complete verkeersinformatiedienst. De informatie is compleet, real time omdat de gegevens waarop het systeem baseert, afkomstig zijn van gegevens van mobiele netwerken die zich op dat moment op de weg bevinden.

In samenwerking met mobiele telefonie aanbieders analyseert CellInt anoniem locatiegegevens van gsm-gebruikers. TrafficSense kan mobiele telefoons van weggebruikers die onderweg zijn voortdurend anoniem volgen en zo nauwkeurige verkeersinformatie zoals actuele reistijden, vertragingswaarschuwingen en lokale snelheid voor alle soorten wegen van snelwegen tot hoofdwegen en secundaire wegen genereren.

Door gebruik te maken van gegevens van alle mobiele telefoons, niet alleen van GPS-uitgeruste telefoons, kunnen zij  precieze verkeerspatronen afleiden en real-time analyzes maken die zijn weerga niet kent in de industrie.

Met een dergelijk nauwkeurige verkeersinformatiedienst kan de bestuurder veilig zijn bestemming bereiken alsmede economisch risico’s en vertragingen voorkomen.