taboolalogoTaboola heeft een uitmuntend jaar doorgemaakt in 2012. Taboola ontwikkeld een aanbevelingssysteem dat wordt gebruikt door uitgevers. Taboola’s technologie wordt geintegreerd op de website van de uitgever waardoor Taboola een video aanbeveling kan doen aan de hand van het consumentengedrag van de internetgebruiker. In 2012 werden er 1.5 miljard video’s aanbevolen aan internetgebruikers. Deze video aanbevelingen zorgen voor een groei van 750 procent bij Taboola. Door deze winst ziet het bedrijf een mogelijkheid om haar markt uit te breiden door middel van een nieuw product wat via dezelfde technologie artikelen aanbeveelt.

Maandelijks gebruiken meer dan 150 miljoen internetgebruikers de services van Taboola. Onder de klanten vallen grote uitgevers zoals de Wall Street Journal, NY Times, CNN, BCC, Bloomberg, Fox Television en nog vele anderen. De R&D afdeling is gevestigd in Israël, en ontwikkelt een platform dat klanten gebruiken om video’s op hun websites aan te bevelen. Taboola’s klanten bieden de internetgebruiker zo een grotere keuze aan materiaal en nieuwe distributiemogelijkheden van video’s.

Aanbevelingen voor video’s zijn normaal moeilijk te creëren, onder andere door gebrek aan goede metadata rondom video’s. Taboola maakt gebruik van een marktonderzoek om zodoende het gedrag van de consument te analyseren. Deze gegevens worden op aanbevelingen voor artikelen toegepast. Volgens Adam Singolda, CEO bij Taboola, kunnen de ‘doorklik’ statistieken verdrievoudigen door dit systeem.

Adam Singolda constateert dat er geen gebrek is aan bedrijven die hetzelfde doen. Volgens hem is het verschil met Taboola dat het een unieke en persoonlijke wijze van aanpak heeft, die wordt erkend door de klanten: “It’s exciting to see that major media companies are interested in experimenting with different products while having their users at the heart of what they do. May we all discover the content we love”.