“Vandaag is een grote dag voor de Israëlische startup wereld, (de overname van Intucell door Cisco) zal nog meer respect kweken voor het ontwikkelen van geavanceerde technologieën die van toepassing zijn op bedrijven over de hele wereld,” aldus bericht Josh Constine in TechCrunch.

Adam Fisher, hoofd van de Europese vestiging van BVP in Herzliya, Israel, heeft Intucell ontdekt: “Israël is een tech pionier in zowat elk domein waar venture-fondsen vandaag in investeren, dit omvat internet, mobiele-, enterprise infrastructuur, halfgeleiders en telecom technologie. Wij zien Israëlische start-ups in hetzelfde licht als  Amerikaanse start-ups, omdat ze een zeer vergelijkbaar doel, structuur en ambitie hebben, dit in tegenstelling tot veel andere buitenlandse starters die zich voor het eerst richten op hun eigen markt. Een exit zoals die van Intucell blijft niet onopgemerkt want het bewijst dat indrukwekkende uitkomsten mogelijk zijn en dat Israël niet alleen overnames creeert, maar ook business. “

Bessemer Venture Partners heeft met deze ontdekking grote winst gemaakt. Twee jaar geleden investeerde de organisatie $ 6 miljoen in ruil voor bijna de helft van de aandelen van de Israëlische startup Intucell, door wiens netwerk technologie  providers meer mobiel verkeer kunnen hanteren. Cisco had bekend gemaakt Intucell over te nemen voor $475 miljoen in contanten, bijna de helft van de verkoopprijs zal aan BVP gaan.

Adam Fisher  was onder de indruk van de oprichters Rani Wellingstein, een serie serial entrepreneur en telecom veteraan van Celltick, die eerder NKO verkocht aan ECI, en Ido Susan, 26-jarige technologie wunderkind. Goodman en Fisher hebben BVP investering in Intucell afgehandeld, beiden gingen deel uitmaken van de Raad van Bestuur van de startup. Goodman introduceerde Intucell AT&T, kort daarna betaalde AT&T $50 miljoen aan Intucell  om de technologie te gebruiken.

Intucell maakt self-optimizing network-software (SON-software), waarmee een stabiele verbinding wordt gegenereerd door pieken en dips in het netwerkverkeer op te vangen. De software van Intucell plant automatisch pieken en dalen binnen het netwerkverkeer in en zorgt hierdoor voor optimalisatie van het netwerk.

Het volledige TechCrunch artikel leest u hier.

intucell_283_224