Bijna iedereen heeft er tegenwoordig wel één, een Smartphone. Zondermeer is een van de belangrijkste factoren achter het succes van de smartphone de gebruikersinterface: schitterende touch-screen technologie, “swipe & grab” functies zijn niet meer weg te denken. Zelfs kleine kinderen willen niet zelden foto’s met hun vingers vergroten– zij het virtuele of gedrukte exemplaren!

Wat gaat de toekomst brengen?

Nu wij allemaal gewend zijn aan het comfort van de smartphone-interface, staat de technologie al weer op het punt om opnieuw te worden uitgevonden. De huidige vernieuwers hebben namenlijk hun zinnen gezet op een volgende stap: van 3D naar flexibele schermen, van context-gevoelige menunavigatie naar content chunking, van hersenen-gecontroleerde naar gebaar-gecontroleerde apparaten – de jury is er nog niet over uit welke technologie het zal worden. Wij hebben alvast een paar veelbelovende technologieen van de toekomst voor u op een rijtje gezet:

De marktpenetratie van Smartphones is waarschijnlijk een van de snelste in de geschiedenis van technologische ontwikkelingen– het gebruik van smartphones is sneller toegenomen dan het gebruik van internet, computers en televisie. Maar niet iedereen heeft genoten van deze ontwikkeling. Voor sommigen is de smartphone technologie verbijsterend, voor anderen – omslachtig of zelfs verwarrend. Juist op deze doelgroep heeft UIU Mobile zich gericht met haar smartphone segmentatie platform waardoor de smartphone toegangelijk wordt maakt voor iedereen, ongeacht iemands leeftijd of vermogen.

UIU heeft de smartphone-ervaring ‘her’ontworpen. Het software platform omvat communicatie, multimedia en PIM-diensten die specifiek zijn afgestemd op kinderen, senioren, familie, technofoben en anderen.

 “Waarom Touch?” Laten we gewoon gebaren!

Heb jij nou ook zo’n hekel aan vuile vegen of vlekken op je touchscreen? Kun je je afstandsbediening niet vinden? Zou je een touch-pen als vinger willen hebben? Dan heeft eyeSight wellicht de oplossing voor je. eyeSight heeft een technologie voor intuïtieve gebaarherkenning ontwikkeld, waardoor het mogelijk is uw mobiele telefoon, tablet, PC, TV, set-top-box, in-car infotainment-systeem op afstand te bedienen.

eyeSight’s Touch Free-technologie maakt gebruik van geavanceerde real-time beeldverwerking en machine vision algoritmen om de gebaren van de gebruiker te volgen en deze in commando’s om te zetten. Deze commando’s worden vervolgens gebruikt om functies en toepassingen in het apparaat te controleren. De technologie is volledig onafhankelijk van de onderliggende hardware processor of camera. Gebaarherkenning wordt geproduceerd met behulp van slechts een standaard 2D-camera, en is verder compatibel met 3D stereoscopische en IR-verlichting sensoren.

Bent u nieuwsgierig geworden? Dan  vindt u  hier nog meer innovatieve ontwikkelingen.