Het onderscheid tussen publieke, private en thuisnetwerken vervaagt steeds meer doordat wij onze mobiele telefoons voor zowel persoonlijke als ook zakelijke doeleinden gebruiken. Wat doet dat met bedrijfs- of zelfs nationale veiligheid?

WiseSecAls ik mijn telefoon gebruik om locatie-gebaseerde diensten te ontvangen, kan mijn traceerbaarheid dan een veiligheidsrisico worden? Het Israelische bedrijf WiseSec heeft hierover nagedacht en een platform voor een veilig gebruik van locatie-gebaseerd informatiediensten op mobiele apparaten ontwikkeld.

CelluSecHet handhavingssysteem CelluSec voor veilig gebruik van LBS diensten op mobiele apparaten wordt reeds gebruikt door diverse Israëlische organisaties. Het systeem volgt mobiele telefoons in gebouwen en daarbuiten, onafhankelijk van mobiele telefonie aanbieder of GPS diensten, daarbij is het niet nodig om het besturingssysteem van het apparaat te rooten of de ROM te veranderen. Het lekken van data wordt voorkomen door middel van zogenaamde dynamic microlocationbased policy.

Als werknemer hoef je zo geen zorgen meer te maken over wat er gebeurt wanneer je een veilige omgeving verlaat of betreedt en kun jij je telefoon overal blijven gebruiken. Tegelijkertijd, blijven bedrijfsgeheimen veilig, bepaald door het eigen veiligheidsbeleid van het bedrijf.