kadoBday is een Israelische applicatie die via Facebook een Kado Zoek service aanbiedt. Zoals we allemaal wel weten, kan het uitdagend zijn om voor een verjaardag of andere speciale gelegenheden het perfecte kado te vinden. Het kost niet alleen veel tijd, maar het is ook een onzekere zoektocht. “Wat vindt ze leuk?”. Met de Bday applicatie is het nu mogelijk om een persoonlijke kadobon te geven.

De nieuwe Kado Zoek app ondersteunt de gebruiker om het perfecte kado voor vrienden en geliefden te kopen. De app analyseert de Facebook Likes van degene die het kado zal ontvangen. Bday evalueert alle like-pagina’s die met topmerken worden geassocieerd. Hierbij wordt erop gelet dat alleen de Likes in acht worden genomen die worden geassocieerd met een positief gevoel. Dit is onderzocht door een ‘echte’ persoon, en niet door algoritmes die foutgevoelig zijn. Na het FB onderzoek zal Bday een suggestie doen voor een kadobon die persoonlijk is omdat het zich aanpast aan de interesse van de ontvanger.

Onlangs heeft Bday van een investeerder een fonds van $2 miljoen ontvangen, waarmee het bedrijf haar productportfolio verder gaat uitbreiden. Het unieke van Bday is dat in vergelijking met andere kado applicaties Bday de consument de mogelijkheid verschaft om kadobonnen voor zowel fysieke (kleding en accesoires) als virtuele producten (online materiaal en spellen) te kopen. Hierbij wordt een grotere selectie van producten aangeboden.

Tomer Irge, COO van Bday, is razend enthousiast over de nieuwe app. “Bday puts the fun back into gift giving by allowing friends to easily find the gift that counts – from Abercrombie to Zynga – no matter the occasion.”