photoAfgelopen week reisden rond 70.000 bezoekers af naar Barcelona voor het jaarlijkse mobiele techneuten fiesta beter bekend als MWC, of het Mobile World Congress. 10% van de 1.500 exposanten kwam uit Israël. Daarmee was Israel de op drie na grootste landenvertegenwoordiging op deze internationale show.

Het Israëlische Paviljoen is al lange tijd een van de top attracties van MWC, trekpleister voor tientallen Israëlische startups om in Barcelona telecombedrijven vanuit de hele wereld  te ontmoeten. Dit jaar maakten rond 70 Israelische bedrijven en 40 made-in-Israel mobiele apps gebruik van het B-2-B match making platform op het Nationale Paviljoen van Israël  – van publieke bedrijven tot en met early stage bedrijven.

photo (1)Tijdens de vier dagen durende beurs werden 2,000 afspraken gerealiseerd voor de Israëlische exposanten. Gesprekspartners waren vertegenwoordigers van toonaangevende internationale spelers zoals Telecom Italia, Telefonica, Ericsson, Nokia, KPN, Liberty Global International, Nokia Siemens Networks, Yandex en Accenture.

Gedurende de show vond tevens de uitreiking plaats van de prestigieuze Global Mobile Awards. In een van onze eerdere blogs schreven wij  reeds over de nominatie van de vier Israelische partijen Waze, MyCheck, Intucell en UTest.

De prijs in de categorie Best Overall Mobile App werd binnen gehaald door Waze, de crowd-sourced verkeer en navigatie app ontwikkelaar. In Barcelona werd Waze daarmee afgelopen week benoemd tot ‘s-werelds beste mobiele app.

De prijs werd bekendgemaakt op de officiële website van MWC  door de GSM Association, sponsor van de show. Waze versloeg daarmee een reeks zeer populaire andere apps die voor de prijs waren genomineerdde prijs zoals Flipboard, de newsfeed en social media aggregator, en de app Dropbox, clouddienst voor het online opslaan van bestanden.

“Deze dynamische navigatie app voldoet aan alle eisen – de app heeft een geweldige user interface, een crowd-sourcing basis, bespaart tijd, geld en brandstof – een masterclass in hoe je het meeste uit mobiele apparaten kunt halen,” aldus de opmerkingen van de jury.

Op de blog van Waze lezen wij de volgende reactie: “Wij hadden 40 miljoen bestuurders nodig voor een ​​goede service die de wereld beïnvloedt, en dat is nog maar het begin. Stel je voor wat we kunnen doen met 100 miljoen gebruikers. . . “

Een deelnemer van het Nationale Paviljoen Zimperium, een start-up die de mobiele beveiligingsindustrie de weg wijst naar een hack-veilige mobiele wereld, won de “Start-up of the Year” award voor zijn Mobile Security Suite.

Het volledige artikel over Waze kunt u hier lezen.

Meer over Zimperium vindt u hier.