Tel Aviv is benoemd als een van de meest innovatieve steden ter wereld. Deze lijst is samen gesteld door de Wall Street Journal magazine en Citibank’s City of the Year contest mede mogelijk gemaakt door de non-profit organisatie Urban Land Institute.

 

Tel_Aviv_P5280003-100x100

De winnaar van de 200 ingeschreven steden is de stad Medelin in Colombia. New York sloot de rij als derde. De winnaars zijn verkozen door een online stemming van de lezers van het Wall Street Journal magazine en beoordeeld door de jury van het Urban Land Instituut. De reden voor Tel Aviv’s selectie is het hoge niveau van innovatieve high tech oplossingen/ technologieën die vanuit de stad worden uitgezet.

Volgens Leslie Braunstein  staat Tel Aviv voor een international stad dat innovatieve oplossingen stimuleert en waar duizenden start-ups vanuit huis uit zijn uitgegroeid tot wereldwijde successen. Tevens een locatie waar grote bedrijven zich vestigen met hun R&D locaties, zoals Google en Microsoft.

Met meer dan 700 start-up bedrijven en R&D vestigingen wordt Tel Aviv ook wel de Start Up city genoemd. De gemeente Tel Aviv heeft recentelijk een nieuw strategisch plan gelanceerd waar zij Tel Aviv als Metropol voor innovatie en creativiteit willen neerzetten. Mede door het verstrekken van “start-up visa’s”  aan buitenlandse ondernemers of studenten en meer werkplekken te creeeren voor technische ondernemers wil de stad het makkelijker maken voor buitenlandse ondernemers om naar Israel te vertrekken, zo verteld Tel Aviv burgermeester Asaf Zamir.

Bron click here.

Israel Trade & Economic Office, Embassy of Israel