vubooo1Voor belangrijke sportwedstrijden trekken wel tienduizenden supporters naar het stadion om hun team te ondersteunen. In veel gevallen zijn er voor iedere in het stadion aanwezige fan meer dan duizend fans die thuis achter de buis de wedstrijd volgen en er het liefst ook live bij zouden willen zijn.
Vubooo, een early stage startup uit Israël, heeft daar iets op bedacht: namelijk een virtueel stadion. Sport supporters kunnen op deze manier aan een westrijd deelnemen en net als of zij er live bij zijn hun gevoelens en reacties met andere fans in het virtuele stadion delen.
“Als fanatieke voetbalfans waren wij vaak erg gefrustreerd dat wij de meest spannende wedstrijden niet live konden zien”, vertelt Itav Topaz, Vubooo mede-oprichter en CEO. “Zo kwamen wij dus op het idee om fans tijdens wedstrijden via een app een platform te bieden zodat ze deel kunnen nemen en tegelijkertijd met vrienden en andere fans in contact zijn, waar ze ook zijn. ”

Wat voor een app is het dan nu?  De app Football Fans van Vubooo, een gratis Android app, is dus een virtueel stadion voor fansVubooo-Live-matches die de wedstrijd niet live kunnen volgen. Dmv de app kunnen supporters hun team toejuichen en reageren op de wedstrijdgebeurtenissen op het moment dat deze zich voordoen. Vervolgens kunnen zij dit dan weer delen met andere fans in het virtuele stadion en op hun social media netwerken.

Gebruikers van de app Footbal Fans kunnen zich voor wedstrijden aanmelden en krijgen dan updates wanneer er iets gebeurt. Op deze melding kunnen de football fans in het virtuele stadion reageren, maar ook op Facebook en Twitter.

Vubooo is in 2011opgericht door Itav Topaz en Alon Har-Tal en is gevestigd in Tel-Aviv. Het bedrijf haalde een $ 250K seeds investering van diverse investeerders binnen en lanceerde de app op Google Play (Android Market). Vubooo werkt momenteel aan de vorming van strategische partnerschappen als onderdeel van hun business model.

Met meer dan 20.000 downloads in de eerste 3 maanden na de lancering van de app en een gemiddelde beoordeling van 4,7 sterren, lijkt het Vubooo te zijn gelukt om de kijkerservaring van thuisgebleven supporters te verbeteren.

Leest u hier meer over de app Football Fans van Vubooo.