Bloomberg een financieel dienstverleningsbedrijf, rankte de Israelische munteenheid, de Shekel, als een na best presterende munteenheid. De lijst is opgesteld uit 31 munteenheden voor het eerste kwartaal van 2013. Bloomberg rankte Israël als nummer 2 vanwege haar stabiele groei en mogelijkheden binnen de gassector.

bloomberg

De waarde van de Shekel is in het eerste kwartaal van 2013 tegenover de EURO met 5.5 % gestegen en steeg met 2.4 procent tegenover de US DOLLAR. Dit mede door de vooruitgang die is geboekt met de gasvelden rondom Israël  Dit is ook de sector waarvan verwacht wordt dat haar vruchten zal afwerpen om de nationale tekorten te kunnen verlagen.

Het bestuur van Noble Energy, het energie bedrijf dat 1/3e van de Tamar gasvelden bezit, benoemt onderzoeken naar energie velden zoals de gasvelden als een gevaarlijke tak binnen de sector. Alhoewel, wanneer er een grote vondst zoals de Tamar velden gevonden wordt, kan dat leiden tot toenemende activiteiten binnen de economie.

Bloomberg

Bron2