In een recent verschenen rapport van GE (General Electrics) benoemen zij het vertrouwen in de aanstormende “Industriële Internet revolutie(oftewel: Internet of Things)”. Er wordt geschat dat het industrieel internet potentie heeft om in 2030 zo’n 10 tot 15 biljoen dollar aan de wereldwijde economie toe te voegen. Naast de economische waarde, zal het bedrijven ook helpen besparen, maar dan voornamelijk in de sectoren zorg, energie en transport.

General Electrics

Naast het recent verschenen rapport over de revolutie van het industrieel internet, scout GE ook voor israelisch talent, technologie en start-ups. Voornamelijk naar talent dat een vernieuwende blik heeft op de industriële sector. Met deze achterliggende gedachte is GE bezig om een start-up te beginnen binnen het bedrijf. De start-up bestaat uit een groep innovatieve technologieën die de industriële internet revolutie mogelijk nodig zal hebben in een verder gevorderd stadium.

Volgens de GE vice president, William Ruh, staat de wereld momenteel aan de rand van een internet doorbraak. Dit valt te vergelijken met de doorbraak van het internet in de sectoren detailhandel, muziek, en netwerken teweeg heeft gebracht. Zoals de president het noemt, de transport sector ontwikkeld zich van “onintelligent” naar “bijzonder-intelligent”.

De combinatie om het internet te koppelen aan machines, productdiagnoses en analysesoftware kan het industriële internet de Amerikaanse economie alleen al met 1 tot 1,5 procent per jaar extra laten groeien. GE vergelijkt de productiviteitswinst van deze ontwikkeling met die van de ICT-revolutie tussen 1995 en 2004.

GE ontwikkeld een software om grote processen en analyses te kunnen verwerken. Om deze data te kunnen beschermen tegen eventuele hackers wordt er gekeken naar Israël. “Het land Israël heeft momenteel de beste cyber-beveiliging”.

Bron

Bron2

Bron3