bom

Na BOM’s eerste bezoek in 2010 brengen ze dit jaar voor de derde keer opvolgend een bezoek aan Israel’s hightech en biomedische industrie. Het allereerste bezoek was in 2010, waar de voorbereidingen werden getroffen voor de eerste strategische alliantie tussen Israel en Brabant die in 2011 werd ondertekend. Daarna, in 2012 werden er niet alleen de banden binnen de strategische alliantie versterkt, maar ook een samenwerking opgezet tussen de Nederlandse onderzoeksinstituten High Tech Campus Eindhoven (HTCE) en Oss Life Sciences Park en Israëlische partners.

De belangstelling van Israël komt door de hoogwaardige R&D capaciteiten en de open innovatienetwerken van de High Tech Campus Eindhoven, High Tech Automotive Campus Helmond en het Oss Life Sciences Park. Tijdens de samenwerking zal het gaan om uitwisseling op het gebied van technologieprogramma’s om zodanig biotechnologische bedrijven van het toonaangevende incubatorcentrum van Van Leer Ventures in Jeruzalem een breder netwerk en technologie platform te bieden.

Na dit productief bezoek in 2012, heeft BOM besloten om in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Tel Aviv en het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) een seminar in Tel Aviv te organiseren. Het seminar zal de thema’s High Tech en Life Science als hoofdonderwerpen aanspreken. Daarnaast zijn de vertegenwoordigers van FEI en Philips, Holst Centre uit Eindhoven uitgenodigd om te spreken samen met Orbotech uit Tel Aviv. Tijdens de seminar zullen de technologische mogelijkheden van de High Tech Campus in Eindhoven en het Pivot Park in Oss besproken worden.

Naast de seminar zal de reis wederom een samenwerkingscontract tot stand brengen en dit keer tussen het Brabantse BOM en een Israëlische investeerder. Deze samenwerking zal zich richten op de mogelijkheden voor het financieren van Israëlische Start-Ups die zich willen vestigen in de Brabantse High Tech en Lifes Siences industrie.

Bron1

Bron2