De iPhone app Rounds breidt zich langzaam op verschillende platforms uit. Oorspronkelijk ontwikkeld als een Facebook-feature, is Rounds nu beschikbaar op desktops, te gebruiken als Mac-en Windows-applicaties waarbij je kan videochatten en bellen zonder gebruik te maken van je browser of dat je eerst op Facebook moet inloggen. Sinds kort bestaat er ook een app voor iOS en Android.

Rounds pictureVoor wie nog niet bekend is met Rounds, deze app kan alles in een: real-time video-chatten en bellen met jouw vrienden en gelijktijdig samen naar YouTube-filmpjes kijken of interactieve spelletjes spelen, foto’s sturen en elkaars foto’s bewerken, elkaar virtuele kadootjes sturen. Bij al die functies blijf je bovenin beeld jouw gezicht zien en de persoon waarmee jij aan het chatten bent. Ten slotte kan je ook nog effecten op de video’s loslaten en kan je delen opnemen. Favoriete opnames kan je zelfs delen met de rest van de wereld.

De laatste grote vernieuwing is een ingebouwde browser, waarvoor de app de techniek gebruikt van de Nederlandse startup Channel.me. De technologie van Channel.me synchroniseert de touchscreens van beller en gebelden waardoor beide partijen samen kunnen internetten en dezelfde sites kunnen bezoeken.

co-browsing0Beide gebruikers kunnen op links klikken en URL’s intikken, zegt het bedrijf, terwijl je allebei in verkleinde vorm de live video-stream van de ander ziet. Op die manier kun je elkaars reacties FaceTime-stijl zien, en lijkt het net alsof je echt met elkaar samen bent. 

De volgende websites worden tot dusver door Rounds volledig ondersteunt: Google, Wikipedia, Preen.Me, Twitter, Instagram, Pinterest, Reddit, Amazon, eBay, ESPN, The Huffington Post, wanelo, Imgur en TheFancy. Rounds zal sites blijven toevoegen gebaseerd op de meest opgevraagde sites en op basis van feedback van gebruikers.

Met het oog op veiligheid, zo vertelt het bedrijf, wordt er tijdens het videochatten en bellen alleen de gebruikersnaam en het e-mailadres getoond, en je moet elkaars vrienden oo facebook zijn eer je met elkaar kunt videochatten via Rounds.

De co-browsing2Rounds app gaat niet alleen de jeugd blij maken maar ook retailers en e-commerce partijen: want nu is het mogelijk -aangezien wij altijd met onze mobiele telefoon op zaak lopen- ook online te winkelen en direct van vrienden en kennissen reacties en feedbacks te krijgen betreffende onze geambieerde aankopen.

Vandaag heeft Rounds meer dan 8 miljoen geregistreerde gebruikers, een half miljoen daarvan zijn mobiele gebruikers. De verhouding man / vrouw is nagenoeg gelijk, er zijn iets meer vrouwen (52 procent) dan mannen (48 procent) vertegenwoordigt op Rounds, tieners maken uiteraard de grootste gebruikersgroep uit. Het bedrijf zegt ook dat 43 procent van zijn video-oproepen “meaningful” zijn, wat betekent dat de gesprekken gemiddeld langer zijn dan de industrie standaard, en, op mobiele telefoons voeren gebruikers op dit moment gesprekken van gemiddeld 13-minuten.

Bron TechCrunch